Starkt smaragdgrön ögonskugga, glamourös guldfärgad highlighter och svart eyeliner- så ser en av årets mest moderiktiga look ut. Vi har tagit oss en titt på vad några av de hetaste modetecknarna presenterade i Paris, London, Milano och New York, för att du enkelt ska kunna skaffa samma look som världsstjärnorna!

Starka ögonskuggor

Designers som Tadashi Shoji och House of Holland visade upp djärva, turkosa ögonskuggor som passar utmärkt till sommarens bränna. Även lime-gröna ögonskuggor var påtagliga, och särskilt använda av designers som Tracy Reese och Marni. Dessutom är knallrosa, orange och lila favoriter bland många modeskapare som Christian Dior, Missioni och Delposo. En sak är säker: Starka, vågade ögonskuggor är som hetast i år!

Markant eyeliner

Tom Ford och Giorgio Armani har gjort det tydligt att en av de viktigaste trenderna är den svarta eyelinern. Särskilt fokus ligger på flytande eyeliner, som använts för att formge ögonen genom skarpa, breda linjer runt både de övre och nedre fransraderna. En mer suddig look fungerar lika bra, så länge ögonen är djärvt markerade. Av allt att döma är klassikern ett av årets solklara måsten.

Glittrigt är bäst

En något ovanligare men väldigt trendig look är också glitter i olika slag, och då menar vi inte bara highlighter. Designers som Dries van Noten har presenterat en look med minimal, naturlig makeup och små rhinestones påklistrade runt ögonen. Andra designers som Ashish gillar smoky-eye looken med vanligt glitter till, vilket lyfter ögonen och gör dem mer levande.

Röda läppar

Röda läppar är en klassiker som kan tyckas vara tidlös; en look som fungerar lika bra på en Julfest år 2018 som på sommaren 1950. Genom sin eleganta look ger röda läppar vem som helst ett glammigt och sofistikerat utseende. Men i år menar designers som Thornton Begazzi att de röda läpparna ska vara lite slarvigt glossiga, precis som efter en kyss. Det låter bra, tycker vi!