Finns det något som är svenskare än kräftfest egentligen? Möjligen midsommar, men vårt sätt att äta kräftor är unikt i världen. Och nu är det äntligen nedräkning till det är dags.

Kräftor är ju ett måste, antingen flodkräftor eller havskräftor beroende på var i landet du bor. För den som inte äter kräftor är kronärtskocka ett ungefär lika pilligt sätt att få i sig minimalt med mat.

https://banquet.se/ hittar du bland annat fällbara bänkset som passar perfekt till utekalas. Ett partytält hjälper till att hålla er torra om vädret skulle få för sig att vara något annat än perfekt.

Dekorationerna

Men det är ju faktiskt inte bara maten som gör en kräftfest. Dekorationerna är minst lika viktiga! De typiska ansiktslamporna är viktiga, precis som pappersdukar med kräftmotiv.

Det finns kräftor i glansig plast, ungefär som guldstjärnor, som du kan strö ut på bordet för att göra det festligt. Glöm inte värmeljus i låga ljuskoppar heller, eftersom kräftfester ska få hålla på hela natten och vid något tillfälle vill man ha mer av en mysbelysning.

Verktygen

Kloknäckare är ett utomordentligt redskap som gör delar av arbetet med att frilägga maten lättare. Även en skaldjursgaffel kan vara bra att ha redo.

Glöm inte heller de mer vanliga redskapen som brödkniv, smörkniv och kanske osthyvel. Serverar du pajer är det smart att skära dem i portionsbitar i förväg, och ta med en tårtspade att ta med.

Dessertskedar är lätt att glömma, så gör inte det. Och det klassiska: missa inte att göra kaffe och att skaffa tillräckligt med termosar till det. Kaffekoppar ingår i kaffepåminnelsen också.