Låter det som en konstig fråga? Om du tycker det ställer du dig den för sällan! För att fundera över om du har roligt på jobbet är oerhört relevant. Vi tillbringar ju nästan en tredjedel av vår tid, och nära hälften av vår vakna tid, just på jobbet.

Har du inte roligt när du jobbar är det en stor del av din tid som du lägger på något som du inte riktigt trivs med. Vi menar inte att du måste älska alla dina arbetsuppgifter eller gå runt och skratta så snart du är på jobbet, men att trivas med det du gör och helst ha roligt åtminstone under en del av tiden är väldigt viktigt för att du ska kunna må bra i resten av livet.

Love it, Change it or Leave it

Om du inte trivs med ditt jobb har du egentligen bara två val: ändra på det så du trivs, eller lämna det. Livet är för kort för att du ska tillbringa det med saker du inte tycker om.

Kanske skulle ett nytt kontor göra ditt jobb lättare, bättre och roligare? Hos Convendum hittar du fräscha och välutrustade kontorslokaler i Stockholm. Dessutom får du ett nätverk av kontorsgrannar som kan hjälpa till med både det ena och det andra.

Om det inte går att ändra på ditt nuvarande jobb så du kan börja gilla det är det dags att söka sig vidare. Nya företag kan ge dig nya utmaningar och uppgifter. Och finns inte ditt drömjobb på något företag redan så kan det helt enkelt vara så att du får skapa dig ditt eget jobb. Att starta ett eget företag är inte speciellt svårt, men räkna med att det kommer krävas massor med hårt arbete för att nå dit du vill.

Om du trivs på jobbet

Om du kommer fram till att du trivs på ditt jobb redan nu så är vi de första att gratulera! Har du ett jobb där du känner att du utvecklas och trivs kan det ändå vara bra att ta en funderare på vad det är som gör att du känner så.

Att veta vad du tycker är viktigt, och vad som får dig att trivas och må bra, kommer hjälpa dig i framtiden. Har du koll på det har du också koll på din egen kompass, och kan lättare se nya möjligheter som skulle passa dig, både inom och utanför ditt nuvarande jobb.