Vi vill alla ha ett mysigt och lugnande hem; ett hem likt en fristad, där vi kan koppla av efter en lång dag, men också en plats där vi kan fyllas av inspiration och energi inför nästa gång vi måste gå ut i världen. Frågan är då hur vi kan styla våra hem utan att tömma plånboken? Nedan hittar du några av experternas tips!

Speglar

När det gäller boende så spelar storleken roll; ett litet, trångt utrymme är det inte så många som vill bo i. Därför är ett tips att sätta upp en stor spegel i hallen, eller på väggen framför de sista trappstegen, eftersom det genast ger intrycket av ett större och luftigare utrymme- och det är definitivt ett plus!

Målningar

En viktig förutsättning för att skapa en stilren och mysig miljö är användningen av wall art och posters, som kan ha en betydligt större effekt än vad man kanske anar. En stor, vacker målning placerad på en bra plats fångar snabbt besökarens uppmärksamhet, och resulterar också i att man inte behöver ha så många små dekorationer i rummet.

Växter

Få saker är bättre än levande växter när det gäller att styla ett hem. Förekomsten av härliga gröna och färgglada växter förvandlar genast ett tråkigt, mediokert rum till en spännande, lugnande och inspirerande fristad.

Dekorationer i grupp

Ett enkelt sätt att skapa konstnärliga vibbar är att placera ett par fina ljus tillsammans, i stället för uppdelat på olika platser i rummet. När objekten står tillsammans får de en starkare effekt, och skapar en design-känsla, även om de egentligen är köpta på Ullared för 10 kr styck.

Mönster

Studier visa att vi gillar att se olika mönster runt omkring oss. Därför kan det vara en ide att skaffa mönstrade dekorationskuddar i olika färger till din soffa, eller välja en intressant matta att dekorera rummet med.