Om du bara har lite fantasi, och tänker utanför de givna ramarna, kan du göra ditt hem höstmysigt med en ombonad känsla utan en alltför stor arbetsinsats och budget. Rönnbär, lingon och äpplen är typiska höstmarkörer som sätter stämning och är lättåtkomliga. Fönsterlampor är oumbärliga belysningspunkter för att få till en hemtrevlig känsla, liksom läslampor vid fåtöljer och soffor. Hösten förknippar många med att krypa upp i soffan med en god bok och en kanna rykande hett, kryddigt te nära till hands. Doftljus är ett lika klassiskt som enkelt sätt att låta varma och kryddiga dofter få ta plats i ditt hem, och dem kan du såklart både variera och välja så de passar just dig.

Tag hjälp av naturen

Under den här tiden på året finns det mängder av rekvisita i naturen som du kan använda för att förstärka säsongens känsla även inomhus. Ett fång med rönnbärskvistar med sina karaktäristiska röda bärklasar i en glasvas, eller ett stilleben med höstäpplen är två exempel på detaljer som är lätta att få tag och samtidigt snygga. När du tröttnar på dem kan du dessutom använda dem till rönnbärsgelé och en smaskig äpplekaka, win win!

Ombonat med textilier

Hösten är plädarnas tid! Se till att ta fram och använd alla filtar och plädar du har i dina gömmor. Har du inte tillräckligt med soffor och fåtöljer för dem så kan du lägga ett par på sängen, och resten rullar du ihop och förvarar, väl synligt, i korgar på golvet. De lätta och luftiga sommargardinerna har nu gjort sitt och istället är det dags för de tunga, hellånga sammetslängderna att göra sin entré. Massor av fluffiga kuddar i soffor och fåtöljer hjälper också till att lyfta höstkänslan i ditt hem.

Dova färger

Senapsgult, buteljgrönt, rostrött och mustigt lila är färgskalan du jobbar med såhär års. Inget mer krispigt och fräscht, det hör andra årstider till. Nu vill vi bo in oss och skapa mysiga och ombonade rum som hjälper oss genom de mörka årstiderna, rum som lockar till att dricka rykande varmt te och äta maffiga äppelkakor istället för att deppa ihop när höstregnen slår mot rutorna stup i kvarten.