Många av oss tränar mer och mer hemifrån nu för att hålla avstånd och förhindra spridningen av Coronaviruset. Det är enklare än man kan tro att få in sin dagliga träningsdos i hemmet och med hjälp av några smarta tillbehör kan man ta sin träning till en helt ny nivå. Ett av våra favoritmärken är Refit, som tillverkar allt från hållningsbandage och gymbollar till powerband och pilatesband. De tillverkar även yogamattor till ett bra pris.

Både powerband och pilatesband är tillverkade i gummi och man använder dem för att träna och stretcha kroppen på alla sätt och vis. Med hjälp av band kan man stretcha väldigt djupt och även skapa motstånd för att ge musklerna en utmaning.

Gymbollar, som också brukar kallas för medicinbollar, är perfekta när man vill träna både magmuskler och ryggmusklerna, det vill säga hela bålen. Detta sker tack vare den instabilitet som uppstår när man sitter eller ligger på bollen i olika ställningar och positioner, då det aktiverar kroppens muskler och tränar även koordination, rörlighet och balans.

Dessa produkter kommer i olika längder, styrkor och storlekar, beroende på din egen storlek, vikt och träningsupplägg. Om du är mellan 160 och 180 cm rekommenderas en gymboll på 60 cm. Om du är mellan 180-195 cm rekommenderas en lite större gymboll på 70 cm. Perfekt om du vill jobba på din tvättbrädemage! Samla på dig några av dessa grundläggande träningstillbehör hemma så kan du alltid träna hemma om du inte vill eller kan gå till gymmet. Det är många som spar in ordentligt på gymkostnaderna i år.