2020 var året då hemarbete gjorde sitt intåg i stora delar av det svenska samhället. I och med pandemin som utbröt fick många prova att arbeta hemifrån, vilket visade för både anställda och företag att det faktiskt är en möjlighet som fungerar i fler fall än vi tidigare hade trott. Vi tror att hemarbete är något som kommer fortsätta, om än i något mindre skala än under våren.

Under en kortare period fungerar det förstås att sitta vid köksbordet och jobba, men om du har tänkt dig att fortsätta jobba hemifrån regelbundet så är det vettigt att skaffa en arbetsplats där du får en ergonomisk arbetsställning. Om du har ont om plats finns det enkla knep som gör så att du inte behöver använda så mycket utrymme till din arbetsplats.

Skrivbord

Ergonomer har under senaste åren pratat om att alla som har ett stillasittande arbete borde försöka stå mer vid skrivbordet. Det här är bra ord att ta till sig, för det betyder att du inte behöver någon specifik skrivbordsstol som tar plats och kanske inte är så snygg.

Köp ett höj och sänkbart stativ, och välj en snygg bordsskiva att montera på det. Satsa på en smalare bordsskiva så tar den mindre utrymme. Och när du inte jobbar kan du förstås använda skrivbordet som sminkbord eller sybord.

Städa undan

När du jobbar hemifrån kan det ibland vara svårt att bestämma sig för att arbetsdagen är slut. Det problemet kommer du undan genom att skaffa dig en snygg ask för dina jobbgrejer. När dagen är slut lägger du helt enkelt ner dina jobbgrejer i asken och så är du klar.