Det roliga med trender är att de ändas hela tiden, vilket skapar härlig variation i våra garderober och lär oss matcha gamla som nya plagg på olika sätt. Samtidigt finns det också många återkommande trender, vilket plånboken ofta tackar för. Men vad säger experterna om årets sommartrender? Förhoppningsvis har vi cirka en och en halv månad kvar med värme och solsken i Sverige, men många väljer också att åka på semester i höst eller i vinter, så vi har tagit oss en titt på vilka de hetaste sommartrenderna är för en riktigt härlig, solig semester!

Off-shoulder toppar

Förvånansvärt är det verkligen inte att en av sommarens favoriter visar sig vara off-shoulder toppen, som ger en härligt somrig och romantisk känsla. Den har varit en återkommande favorit i många år, och tycks vara en klassiker som aldrig försvinner.

Pastellfärger

De klassiska pastellfärgerna är nu hetare än någonsin, särskilt ljusrosa, beige, ljusblått, ljusgult och vitt. Under de varmaste dagarna passar de perfekt, eftersom de inte attraherar solljuset på samma sätt som svarta plagg, och säkerställer en lättare, mer behaglig känsla under de heta dagarna. Ett riktigt somrigt exempel är den tunna, vita klänningen som syns överallt!

Sommarklänningar

Sommarklänningen är en tidlös klassiker och kanske det mest feminina plagget i mångas garderober. År 2018 är inget undantag- sommarklänningen fungerar lika bra på fest som till vardags, och i år gäller särskilt långa, tunna modeller, helst i ljusa sommarfärger. Off-shoulder klänningen är också ett av de mest populära valen!

Tropiska mönster

En riktigt härlig och somrig trend är tropiska mönster i sprakande färger! Du kan hitta allt ifrån korta shorts med stora gröna mönster till klänningar i stark orange och helt mönstrade jumpsuits. Ett perfekt val för den som vill förlänga sommarkänslan här i Sverige, eller för dig som ska ut på äventyr i vinter!