Många av oss hörde kanske först talas om Olaplex när Kim Kardashian färgade sitt hår från svart till platinablont. Produkten beskrevs då som mirakelmedlet som möjliggjorde det omöjliga- att förvandla ett svart hår till vitt med nästintill obefintligt slitage. För knappt en månad sedan lanserade Olaplex för första gången schampoo och balsam, vilket snabbt väckt intresse över hela världen. Men hur fungerar Olaplex egentligen, och vad finns det för produkter?

Vad är Olaplex?

Olaplex är en revolutionerande produkt som bygger upp håret genom att reparera skadade svavelbindningar i hårstråna. När håret utsätts för slitage som borstning, värmeverktyg, färgning eller blekning skadas svavelbindningarna, vilket resulterar i att håret blir svagare och bryts. Olaplex molekylen har en kemisk struktur som reparerar de skadade bindningarna, och kan till och med bygga upp dem på nytt. Det låter nästan otroligt, men det har visat sig vara sant. Med de åtta patenten som företaget har på produkten och en rad nya imitationer som kommit ut på marknaden kan man säkert säga att Olaplex är en vinnande produkt.

Behandlingar

Totalt finns det tre behandlingar, men alla används på olika sätt. Bond Multiplier och Bond Perfector är två behandlingar som endast kan göras på salong, och säljs inte till konsumenter. Under behandlingen kombineras båda produkterna, så trots att det finns två produkter så finns det bara en enda behandling. Man kan också välja att göra behandlingen samtidigt som man färgar håret, särskilt under blekning eller permanent, för att skydda håret från slitage under och efter den kemiska processen.

Olaplex har också en produkt som kallas Hair Perfector, och kan användas hemma. Företaget rekommenderar att man använder produkten mellan salongsbesök, och en gång i veckan om man bleker håret.

Schampoo och balsam

För knappt en månad sedan lanserade företaget för första gången ett shampoo och ett balsam. Eftersom företaget fick hela 40 utmärkelser under två första åren efter behandlingens lansering inväntar vi nu med stort intresse reaktionerna på de nylanserade produkterna!