När det kommer till julklappar eller presenter överlag så är det ju alltid tanken som ska ha den största betydelsen, inte vad presenten kostar. Dessutom är det alltid roligare att få en mer personlig gåva eller en handgjord julklapp som någon faktiskt har lagt ner lite hjärta och själ i att skapa. Det spelar heller ingen roll vilken budget du har, utan det fina med handgjorda julklappar som är personliga är att de kan läggas på precis den prisnivån som du har råd med. Vi listar här några personliga julklappar som kommer imponera.

Handgjorda tvålar

Att ge bort kropps- eller hudvård är för många en stor tradition och du kan göra detta betydligt roligare genom att ge bort dina handgjorda tvålar eller krämer. Med mängder av recept behöver du heller inte investera i dyra ingredienser eller dyra formar som tvålarna ska stelna i. Med lite kreativitet kommer du långt och beroende på hur många ingredienser och vilken kvalitet tvålen ska ha, kan du ge bort en tvål som passar dig och din budget perfekt.

Detsamma gäller om du vill ge bort en egengjord hudkräm. Med lite sheasmör och kokosolja kommer du långt. Två ingredienser som du sedan kan kombinera med valfri doft eller eteriska oljor.

Skriv en bok

Ingenting kommer att uppskattas lika mycket som en handskriven bok i valfritt ämne. Beroende på vem du ska ge bort detta till kan innehållet också baseras på detta. Inkludera recept som du har testat under året, fina dikter som du har läst eller kanske även en liten historia som du har knåpat ihop. En julklapp som inte kommer att kosta dig särskilt mycket, men som kommer ge så mycket glädje!