Än har inte våren fått fäste helt och hållet, men någon gång ibland kommer solen fram och påminner oss om att det kommer ljusare och varmare tider. Och när det glimrar till sådär, speciellt om det händer på en helg, är det verkligen väl värt att ta vara på det och njuta lite extra. Den riktiga värmen har inte kommit än, så även om det är soligt är det varma kläder som gäller. Om du har för lite kläder på dig och sitter och huttrar är det inget roligt med picknick.

Ett förslag för att ta till vara på solen och ljuset är att dra ihop en picknick. Packa en ryggsäck med varma filtar, sittunderlag och en väl genomtänkt matsäck, gränsla din elmoppe från www.vassla.se och åk ut till det soligaste stället du hittar. Med matsäck har du en perfekt förevändning för att stanna ute en stund och få dig lite välbehövligt D-vitamin och solsken i ögonen, förutom all den goda maten du tar med dig.

Vad du ska packa i matsäcken till en vårpicknick

Det finns lite olika vägar att gå när det gäller vårpicknick, och de kräver lite olika mycket arbete.

Ett alternativ är att ta med grillkol och goda korvar, nybakade korvbröd och allt som hör till grillad korv. Gurksallad, rostad lök, ketchup, senap och kanske räksallad är klassiska tillbehör, och låter dig njuta av en trevlig utflykt med grillad korv. Drycken är förstås öl, alkoholfri för de som kör och riktigt goda hantverksöl för de som inte framför fordon.

För att fortsätta på temat eld så kan du lätt fixa en lyxigare variant av barndomens limpmacka med varm choklad genom att förbereda smörgåsar hemma. Lägg ihop ett par skivor nybakat surdegsbröd med en god ost, kanske en skiva skinka eller två, senap och tomater. När du kommer ut i naturen tar du fram ditt mack-järn och gör varma mackor av smörgåsarna. Om du inte har något mackjärn kan du istället använda dig av en stekkorg och värma smörgåsarna på båda sidorna. Varm choklad passar fint till!