Att dammsuga och skura golv är nästan ingens favoritsyssla. Samtidigt drömmer de flesta om ett välstädat hem som känns rent och fräscht för jämnan och inte bara när du tagit dig till för storstädning.

Det kan kännas hopplöst att hålla rent, men det finns en del lösningar, som gör städningen enklare och som samtidigt höjer standarden och ökar hållbarheten på din bostad. Här får vi några tips på bra åtgärder.

Bort med heltäckningsmattan

Heltäckningsmatta kan vara skön och gå på och hjälper lite mot kalla golv, men den kräver en förfärlig massa städning för att inte bli en smutshärd och allergifälla. Om inte dammsugning är din favoritsysselsättning gör du bäst att att snarast göra dig av med heltäckningsmattan och ersätta den med någonting mer lättskött.clean floor

Billigt och lättstädat med plastmatta

Plastmatta låter kanske inget vidare lyxigt och det kanske inte är höjden av heminredning, men faktum är att det finns ett nästan oändligt utbud, i alla tänkbara prislägen, mönster och färger.

Många plastmattor säljs i form av små rutor, som du lätt och snabbt lägger själv, med hjälp av mattejp. Mönstret väljer du själv genom att blanda olika färger och former på valfritt sätt och om du bara är lite händig klarar du jobbet själv, med perfekt resultat.

Det finns förstås också klassiska plastmattor på rulle, men de kan vara lite svårare att hantera om du är ovan. En fördel är dock att de ofta kan läggas löst, utan lim eller tejp.

Snyggt och hållbart med keramik

Vill du ha ett snyggt golv, som är lättstädat och med nästan oändlig livslängd ska du köpa klinker. Med bra underlag och rätt verktyg kan nästan vem som helst lägga ett klinkergolv med fullt godkänt resultat. Precis som med plastmattor i rutor går det att blanda färger och mönster fritt och få ett personligt golv, med liv och mönster.