Låt oss börja med det bästa! Det har vänt, och vi går mot ljusare tider nu! Det kommer att bli sommar igen, om än kanske inte riktigt en likadan som sommaren 2018. Varje dag tar oss närmare ljus och värme.

Efter avklarade högtider i jul och nyår så känns det kanske som om allt glam har försvunnit ur vintern, men så behöver det inte alls vara. För den som gillar skidåkning finns det alla möjligheter att få både ljusterapi och något roligt att se fram emot under den här årstiden.

Gillar du inte att åka skidor kan en helg i någon skidort ändå vara en mysig getaway, och ljusterapin får du även utan skidorna.

Vintermode

Så, vad säger modeoraklen om kläderna vinter 2019? Rosa. gärna som stora stickade tröjor i oversize. Kombinera med ett par snäva byxor eller en skinnkjol för maxad effekt. Kan du dessutom kombinera det med leopard-print så är du helt rätt ute.

Byxdressens stora återtåg inleddes under 2018, och nu kommer den den verkligen brett på alla fronter. Du hittar den hos alla kedjor och i alla upptänkliga mönster och kvaliteter. Välj en svart nedtonad till jobbet, kombinerat med en rosa kavaj, och en vilt leopardmönstrad till fest.

Även om nyår är över så finns glitter och paljetter fortfarande i modekorten. Matscha en paljetttopp med svart nederdel, eller en paljettkjol med en stram och stilren skjorta och kavaj för en glammig jobb-look.

Ta hand om dig

Ett sätt att jaga bort vinterkänslan och den tillhörande tröttheten är att vara snäll mot sig själv. Börja varje morgon med att tända ett levande ljus på frukostbordet. Duscha varmt, men avsluta med en kort stund med kallt vatten för att känna dig riktigt rosig när du kliver ur duschen. Ha fluffiga, tjocka badlakan.

Ta hand om din hy, skäm bort den med en ansiktsmask åtminstone en gång i veckan, och återfuktande kräm varje dag. Om du har badkar, ta gärna ett varmt bad åtminstone en gång i veckan, gärna under tiden du ger ditt hår en näringsrik inpackning för att få det glansigt och fylligt och ta bort frissigheten som kylan ofta för med sig.