Som vi har längtat, och nu är vi mitt i sommaren! Äntligen är det sommarkläder, barbent och lata dagar som gäller. Semestern är nära och då vill vi vara snygga och fräscha utan att behöva lägga alltför mycket arbete på det. Dessutom ska det gå lätt att tillåta spontana aktiviteter som att åka iväg och bada eller gå på picknick i en park.

Solkysst hud

Inget säger sommar som solkysst hud med några fräknar. För visst är det så att de flesta av oss känner oss snyggare när vi slipper den vinterglåmiga huden och istället får vara ute i vackert väder.

För mycket sol är farligt, det vet vi, så hjälp solbrännan på traven med brun utan sol för kroppen. Samma fräscha känsla, fast utan det farliga. Dessutom kan du känna dig solbrun även om den svenska sommaren bestämmer sig för att vara en regnig variant.

Ljusa färger och luftiga material

En av alla sakerna vi älskar med den svenska sommaren är ljuset. Det märks också på våra sommarkläder. Det är ljusa färger som gäller, i härligt luftiga material.

Just i år är det mycket volym som gäller både i klänningar, kjolar och ärmar. Gärna i bomull, för att få den där riktigt voluminösa känslan och puffiga ärmarna.

Accessoarerna som skriker sommar

Strå i alla dess former! Stråhattar och stråväskor är kondenserad sommar. Form och storlek är av mindre betydelse, bara det är gjort i strå.

Sommar är också sandalsäsong. Tunna remmar ska det vara, men det kvittar om det är högklackat eller platt sula. Högklackade får dock gärna ta upp strå-temat och ha klacken klädd i strå eller rep.