När det är varmt ute blir man inte så hungrig och då passar det perfekt med en enkel, nyttig smoothie som också gör att man känner sig mer sugen att ha på sig fina sommarklänningar och bikinis. Det är alltid skönt att ha en bra känsla i magen när man får vara lite mer lättklädd och då är en smoothie med avokado, blåbär och mandelmjölk ett perfekt alternativ. Hitta den perfekta mixern i webbutiken Kökets Favoriter och få den hemskickad. Leta runt mellan de olika alternativen och köp din mixer här.

Många går direkt till bananerna när de ska göra en smoothie, men det är inte nödvändigtvis det bästa alternativet. Bananer består mestadels av kolhydrater – 93% av bananens kalorier är kolhydrater, vilket är ett samlingsnamn för stärkelse, kostfiber och olika sockerarter. Ju mognare en banan är, desto snabbare bränner man den energin och ju mer socker består den av. Det är därför avokadon är ett bättre alternativ om man vill ha en smoothie som är väldigt nyttig och mättande utan att få blocksockret att skjuta i höjden för att sedan falla drastiskt. Banan och avokado har en liknande konsistens och gör smoothien så där krämig och utsökt!

Ett annat tips är att du ägnar lite tid åt att hitta den perfekta mixern, för det är ett viktigt köp och när du väl har köpt en mixer så kan den hålla i väldigt många år, så länge du tar god hand om den och köper en mixer av god kvalitet.