Att våra nordiska skönheter länge varit ansedda som några av världens vackraste kvinnor är ingen nyhet, men hur har vårt lilla land gjort ifrån sig på det internationella planet? Vi hör ofta talas om kända brasilianska eller amerikanska fotomodeller, men vilka svenska modeller hör till bland världsstjärnorna?

Elsa Hosk

En av världens mest kända svenskar just nu är supermodellen Elsa Hosk från Stockholm, som tagit världen med storm. Hon valdes till Victoria’s Secret ängel år 2014, och var modellen som var först på catwalken under modevisningen år 2016. Hosk har dessutom jobbat för några av världens mest prestigefyllda märken som Christian Dior, Guess, Ana Sui, Dolce & Gabbana, H&M och många fler.

Caroline Winberg

En annan världsberömd svenska som gått på catwalken för Victoria’s Secret sju år i rad är Caroline Winberg från Sollentuna. Hon har dessutom arbetat för bland annat Armani, Dolce & Gabbana, Oscar de la Renta, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger och Versace. Winberg har också deltagit i filmer som “Limitless”, och varit programledare för Sweden’s Next Top Model.

Mini Andén

En annan Stockholms-tjej som varit internationellt känd länge är Mini Andén, som började sin modellkarriär redan som tioåring. Henne har vi kunnat se på många tidningsomslag, exempelvis Elle, Cosmopolitan och Vogue, men även i olika kampanjer för imponerande modehus som Louis Vuitton, Calvin Klein, Giorgio Armani, Gucci och Hugo Boss. Liksom Hosk och Winberg har Andén deltagit i Victoria’s Secrets glamourösa catwalk, och flörtat rejält med filmindustrin.

Victoria Silverstedt

Sist men inte minst har vi den välkända Victoria Silverstedt, som kan stoltsera med bland annat en Fröken Sverige titel och en mängd fotograferingar för världsledande designers som Valentino, Chanel, Givenchy, Christian Dior och Giorgio Armani. Hon blev även vald som Guess ansikte och representant under 90-talet, och har fått titlarna “Playmate of the Month” och “Playmate of the Year” av Playboy. Hon är utan tvekan en av Sveriges mest framgångsrika och kända ansikten.