Nu när våren är i antågande på riktigt gäller det att vara förberedd för att kunna njuta maximalt av den. Gör en lista med roliga saker att hitta på under våren, så slipper du ha dagar som försvinner bara för att du inte riktigt vet vad du vill göra med dem.

Eftersom våren är lite förrädisk med solsken fast inte så varmt är det lätt hänt att dra på sig en liten förkylning. Försök då vara snabb för att bli av med din feber, så frisknar du till lättare och missar mindre av den härliga våren.

Gör vårfint hemma

Det absolut lättaste sättet att få riktig vårfeeling hemma är att putsa fönsterna! Visst, själva putsandet är inte så kul, men att ha igengrodda fönster som får den mest strålande vårsol att se lite dimmig ut är ännu tristare. Med nyputsade och skinande fönster får solen fritt spelrum i ditt hem och våren känns närmare.

En stor bukett gnissliga tulpaner är också en stämningshöjare som släpper in våren.

Ät utomhus

Att ta med maten ut och äta utomhus är definitivt ett vårtecken! Välj själv vilken måltid som passar bäst att äta utomhus, och låt gärna solen bestämma så här års eftersom skuggan tenderar att vara sval fortfarande. Har du morgonsol på balkongen eller altanen blir det utomhusfrukost, medan om det är kvällssol istället passar bättre med middag.

En picknick är också en våraktivitet. Packa en matkorg med ordentliga smörgåsar med mycket lyxig fyllning och något att dricka och ta med till en park, en strand eller en äng och ät där. Andra bra grejer att packa ner i en picknickkorg är pannkakor, pastasallad eller kalla pizzabitar. En superlätt lösning för en spontanpicknick på väg hem från jobbet är att köpa med sig sushi. Behöver du inte köra bil till picknickstället packar du såklart ner en flaska bubbel av valfri sort också.

Vårfixa med blommorna

Oavsett om du har en stor trädgård eller några krukväxter i en liten lägenhet är det dags att pyssla om dem nu. Plantera om dem i nya krukor och ge dem ny jord och lite växtnäring. Pelargoner som har vintervilat kan också få komma fram och få ny jord.

Plockade du upp en massa dahliaknölar i höstas är det hög tid att plantera om dem nu. Samma sak gäller förstås om du köper nya knölar – låt dem få komma ner i jorden, även om de inte tål att stå ute hela nätterna än.