När det börjar närma sig en närståendes födelsedag, julafton, morsdag, farsdag eller någon annan högtid som du tycker om att firas med presenter kan det vara dags att börja fundera över vad du ska ge bort. Börjar plånboken bli något tunn kan det dock kännas lite jobbigt att behöva fundera över och köpa presenter. Gör du rätt köp behöver det dock inte vara alls jobbigt, utan bara roligt. 

Idag finns det nämligen en hel del bra alternativ av presenter som är lite billigare. En present ska inte behöva ruinera din ekonomi, utan snarare så ska det kännas som något roligt. Framförallt är en present en gåva – precis som ordspråket säger så är det tanken som räknas framför allt annat.

Personliga presenter

Om du ska ha med dig en present till ett firande och inte känner för (eller kan) lägga ner så mycket pengar på ditt köp finns det ett par alternativ du kan vända dig till för att ändå få till en bra gåva som kan uppskattas. Däribland saker du kan köpa som du sen kan göra mer personliga – personliga presenter är alltid de bästa! 

Ett tips är att köpa en billig t-shirt, för att sen trycka ett personligt motiv på den. Motivet kan du fixa genom att köpa skärplotter online – med dessa kan du göra ditt egna unika motiv på olika kläder och textilier, som i sin tur kanske representerar din och personens relation. 

Du kan även göra som ett litet hopplock av saker som personen tycker om, som du sen lägger ihop i en krog som du pyntar och dekorerar fint. Några exempel på saker du kan lägga i korgen – beroende på vad personen är intresserad av – är smink, pennor, doftljus, kroppsvård, goda tillbehör och snacks. Varför inte skriva ett personligt kort till, eller ge bort en upplevelse som inte kostar så mycket men som du vet att personen skulle uppskatta?