Midsommarafton är en så pass omtalad och uppskattad dag på året att det för många känns som att det är denna högtid som är Sveriges nationaldag. Skämt åt sido, men midsommar har en betydligt större roll i många människor liv än vad nationaldagen har. Och så har det varit rätt länge. 

Midsommar firas dock på olika sätt för alla. En gemensam grej är att alla firar att sommaren är här genom att sätta potatis och sill på bordet. Förutom gott sällskap, somriga kläder, god mat och dryck, fin inredning och så vidare är det även många som vill ha något kul att göra på midsommar. 

Att prata och skratta med sitt sällskap är en given del av midsommarfirandet. Men om man vill höja stämningen ännu mer och få ännu mer skratt är det väldigt roligt att göra olika lekar! Hur länge sen var det du lekte egentligen? Förmodligen var det år sen – så nu är det dags! 

Inspireras av barn

Lek som om ni vore barn och inte vuxna människor. Midsommar är den sista dagen där du ska analysera data, pilla på telefonen eller streama film hela dagarna. Lek, skratta, umgås och spendera tid utomhus istället. Har ni en midsommarstång kan ni dansa runt den. Ni kan också köra tipspromenader, norsk karaoke, stövelkastning, irländsk julafton (se till att ingen ramlar och gör sig illa bara!) och en hel andra lekar. Lekarna behöver inte ha någonting med midsommar att göra. Det viktiga är att ni har kul och tar fram barnen i er!