Det råder säkert ingen nöd på ert barn när det kommer till att kolla på serier och andra TV-program. Det finns så otroligt mycket att kolla på idag, och det för alla olika åldrar och intressen. Ibland kan man dock behöva lite tips på vad man ska kolla på. Det är perfekt att sitta inne och titta på en serie under en regnig dag eller när barnet känner sig trött. Se bara till att det inte blir för mycket serietittande – lagom är bäst. Nedan får du tipsa på serier du kan välja för olika åldrar!

Noll till sex år

Barn mellan noll till sex år tycker oftast om mycket färger och när det händer roliga saker. Därför är serier som Greta Gris och Babblarna väldigt bra. Du som förälder kanske inte tycker att de är så pedagogiska – men för barn i denna ålder kan serierna faktiskt vara det. Bamse och Pingu är två andra serier som också brukar gå hem hos barnen i denna ålder. 

Det kan bli så att ditt barn fastnar så mycket för en serie – till exempel Babblarna – att de vill ha leksaker, gosedjur, kläder och andra saker som kommer ifrån serien. Vill du överraska ditt barn och göra barnet extra glad kan du ta del av det utbud som finns på Babyland.se och klicka hem barnets favoriter. 

Sju till tolv år

När det kommer till de lite äldre barnen kanske de vill se verkliga människor i olika serier – eller iallafall seriefigurer som mer fungerar och ser ut som människor. Nils Holgerssons underbara resa, Världens sämsta häxa, Star Wars: The clone Wars är tre tips på serier som passar barn i denna ålder. Sen beror det såklart på vad ditt barn gillar att titta på och inte. Men detta är tips du kan ta till om vare sig du eller barnet vet vad ni ska se!