Det finns verkligen trender inom alla möjliga områden. Färger former och mönster som är populära i kläder brukar också smitta av sig i flertalet andra produkter. Jämför till exempel tapeter från olika årtionden och kolla samtidigt på den klädstil som då var populär. Förmodligen kommer du rätt snabbt att hitta en hel del liknelser i både mönster och färger. Det stannar inte där utan allt kommer och går i perioder vilket brukar märkas väldigt väl för den som är uppmärksam och har lite koll.

 

I köket brukar det inte vara något undantag utan trender syns lika tydligt och självklart där. Titta närmare på stavmixers i bra kvalitet, de färger som nu är populärast genomsyrar så mycket annat i samhället. Att en viss färg eller ett mönster är extra populärt behöver absolut inte betyda att man måste köpa just det utförandet för att sedan byta när nästa trend kommer.

 

Många som inte är så intresserad av det aktuella modet försöker istället satsa på färger som är lite mer neutrala och under många år har och kommer att fungera. Neutrala färger som vitt och svart i kök är vanligt eftersom det håller år efter år. Skulle man tröttna och vill ha lite mer färg i sitt vita kök är det väldigt enkelt att måla om, svårare kan vara att gå från en stark färg till vitt. Viktigast är ändå att den enskilda individen trivs och är nöjd med sitt val, ingen annan kan avgöra rätt eller fel.