Nu stundar ljusare och förhoppningsvis varmare tider. Visst, det är fortfarande en tid kvar innan det blir vår på riktigt, men det är ändå dags att se över vårgarderoben. Självklart börjar du med att gå igenom de vårkläder du redan har, och se till så att de är hela och rena. Laga och tvätta i annat fall. 

Efter de mörkaste månaderna kan det också vara skönt att ge dig själv lite omsorg och en uppfräschning inför våren. Unna dig en ansiktsbehandling, och köp några härliga sheetmasks. Vill du skaffa ett större hårsvall finns det snyggt tejp löshår som du lätt applicerar själv. Kolla också genom din sminkväska, och byt ut produkter som börjar bli gamla.  

Vårens klädtrender

Vårens klädtrender är verkligen något som kommer få oss alla på gott humör! Det är inget diskret alls över dem, nämligen. Det är storblommigt, sprakande färger, guldigt och stora accessoarer för hela slanten. 

Om du tänker 70-tal, fast med glada färger istället för murriga, är du helt rätt ute. En vadlång kjol med stora, färgglada blommor och en skjorta med en riktig discokrage är perfekt för den som vågar. Även utsvängda byxor är rätt i vår. 

En lite oväntad trend är herrvästen som gör sitt intåg med buller och bång. Den behöver inte vara “herrig” i sitt utförande dock, utan även broderade västar med en kvinnlig profil är populärt.  

Jeans i alla dess former, inklusive klänning, byxdress och skjorta är något vi kommer se mycket av under våren och sommaren. 

Kostymer

Om du arbetar på kontor kanske storblommigt inte känns helt bekvämt. Men var lugn, det finns alternativ. Kostym är nämligen också trendigt, men du ska välja ljusa färger – rosa, lavendel och svagt lindblomsgrönt. 

Kostymbyxorna får gärna ha en smal silhuett och vara ankellånga, precis som förra säsongen. För kavajen finns det två val – antingen en riktigt boxig, lite längre kavaj, eller en ganska kort jacka med insvängd midja. 

Under kavajen fungerar det bra med en skjorta med discokrage, om än inte så markerad som till den blommiga kjolen ovan, eller en knytblus som fortfarande är rätt i tiden. En diskret t-shirt i en neutral färg sätter istället fokus på själva kostymen, och för en lite festligare look kan du styla med ett silkigt linne.