Nu när den härliga sommaren står för dörren känns det extra inspirerande att ta tag i det gamla och rensa ut lite. Det ger plats och möjlighet att möta sommaren med en ny stil. För dig kanske löshår clips av äkta hår som ger dig ett härligt hårsvall räcker för att du ska känna dig redo för sommarens alla äventyr.

För att få ditt hem på bästa sommarhumör krävs inte heller några stora förändringar, utan med små medel kan du komma väldigt långt.

Byt till somriga textilier

Det här är ett knep som har praktiserats i generationer redan. Visst minns du att farmor och mormor bytte gardiner efter årstid? Såklart gjorde det för att de visste att det funkade för att förändra hemmet och ge det den stämning de var ute efter. Alltså – byt till sommargardiner. Lätta och luftiga i somriga toner, gärna lite halvgenomskinliga.

Har du en mörk soffa kan du fundera på att skaffa ett nytt, ljusare överdrag till den. Linne eller bomull ger en somrig känsla. Skaffa också nya kuddöverdrag i lätta ljusa färger för att matcha med. Ta bort plädarna du använde för att göra det extra ombonat i vintras.

Investera i nya sängkläder som ger dig en helt ny känsla i sovrummet! Köp också ett överkast i någon härligt somrig nyans och lägg det över fotändan på sängen.

Sist men inte minst – låt dina badlakan och handdukar i badrummet gå i sommarfärger! Det kan kännas som en liten och kanske onödig detalj, men vi lovar, det gör jättemycket för känslan att till och med badrummet är sommarfint.

Gröna växter och blommor

Avsätt en dag och ta hand om dina krukväxter. Plantera om, klipp ned, ta bort döda blad, och ta nya sticklingar! Efteråt kommer det kännas som om du har fönsterna fulla med helt nya växter! Sticklingarna kan du dessutom byta med dina vänner, så får du fler krukväxter med en minimal insats.

För att verkligen få ditt hem att blomma köper du hem buketter med snittblommor och placerar ut i vaser. En liten vas med en blomma på sängbordet hjälper till att få ditt sovrum kännas somrigt och härligt, liksom ett par kvistar i en vas i badrummet.