Drömmer du om ett långt, svallande, fylligt hår? Nu behöver det inte stanna vid drömmar, utan du kan förverkliga ditt drömhår! Om du har lite tålamod så kan du skaffa löshår billigare än hos frisören genom att beställa löshår på nätet. Det finns både syntetiskt och äkta löshår att välja mellan, och det äkta löshåret kommer i flera olika kvaliteter. Det äkta håret är oftast mörkt från början, eftersom en av de stora löshårsproducenterna är Indien, och det genomgår starka kemiska behandlingar för att få fram olika kvaliteter och nyanser. De olika kvaliteterna passar olika isättningsmetoder och också olika hårkvaliteter hos bäraren, så när du köper löshår behöver du se till att du får både rätt nyans och rätt kvalitet för att få till den frisyr du önskar. Syntetiskt löshår passar bäst vid temporär användning, medan det äkta löshåret finns för flest isättningar.

Fästmetoder

De vanligaste fästmetoderna är clip-on, gloriatråd, nagelslingor, microringar loops, tejp och hårträns. Clip-on är ett hårspänne som en löshårstofs sitter fast i, och de sätts fast runt huvudet. Gloriatråd eller flip-metod är ett löshårsträns som hålls ihop med en tunn tråd som du lägger på huvudet och sedan döljer med ditt eget hår. Metoden nagelslingor har fått sitt namn av att det sitter en liten vaxtopp i en änden av hårslingan, och den värms upp och fästs runt en slinga av ditt eget hår. Microringar loops har en plastögla som du drar ditt eget hår genom och sedan stänger med en tång. Tejp fästs nära din hårbotten, du trycker ihop två delar med ditt eget hår mellan. Hårträns kan du fästa med egna clips eller med microringar, eller sy in i en fläta eller tofs. Tränset är det som ger störst flexibilitet.

Så tar du hand om ditt äkta löshår

Äkta löshår slits precis som ditt vanliga hår, så du behöver ta hand om det på samma sätt. Tänk på att alltid använda värmeskydd när du plattar eller stylar ditt löshår, och tänk då också på att akta fästena. Fläta håret när du ska träna eller sporta, och när du ska sova om du har permanenta fästen för ditt löshår. Har du löshår på clips så tar du ur dem under natten. Tvätta håret med milda produkter anpassade för löshår, och använd balsam för att reda ut det. Undvik dock att få balsam på fästena. använd en borste speciellt anpassad för löshår när du borstar håret, vilket du bör göra morgon och kväll för att undvika svåra tovor.